PREMI INTERNACIONAL EN EDUCACIÓ SOCIAL JOAQUIM GRAU I FUSTER

Organitza

  • CEESC
  • CEESC
  • Generalitat de Catalunya - Departament de Benestar Social i Família
  • Diputació de Barcelona - Xarxa de Municipis
  • Ayuntament de l'Hospitalet

Joquim Grau Fuster

Aquest premi que es presenta neix amb la intenció de retre un homenatge a en Joaquim Grau i Fuster com a persona i com a educador social i també als ciutadans que com ell ajuden a fer les nostres ciutats més obertes, més hospitalàries i respectuoses amb les persones que les habiten. També vol ser un homenatge als professionals que treballen en el camp de l'Educació Social i que aporten, des de la seva reflexió, noves maneres d'entendre i d'exercir la professió.

Amb el premi es pretén impulsar i motivar el treball de reflexió en el camp de l'Educació Social, i alhora contribuir a la tasca de transmissió i difusió d'experiències que ajudin a consolidar el patrimoni cultural de la professió.


ACTE DE PRESENTACIÓ DE LES BASES DE LA 5a. EDICIÓ DEL PREMI INTERNACIONAL EN EDUCACIÓ SOCIAL JOAQUIM GRAU I FUSTER. REFLEXIÓ SOBRE LA PRÀCTICA EDUCATIVA.

22/01/2017

Dimecres passat dia 24 de novembre de 2016 al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala de la ciutat L'Hospitalet de Llobregat, es van donar a conèixer les bases de la 5ª Edició del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster que té la finalitat de promoure la reflexió escrita sobre la pràctica professional en el camp de l'educació social en els àmbits d'infància, adolescència i joventut.

L'acte va ser presentat per la periodista Meritxell Martínez Pauné qui va agrair la participació de les persones assistents a la jornada: amics, familiars i autoritats.

 

Per part de les institucions que donen suport al premi van participar en l'acte, en representació de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat la Sra. Núria Nieto cap del Servei de Benestar Social i Famílies. Per part de la Diputació de Barcelona va participar el Sra. Maite Fandos i Payà Diputada delegada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona. El Sr. Ricard Calvo Pla ho va fer, en representació de la Direcció general d'Atenció a la Infància i Adolescència de la Generalitat de Catalunya.
Representant a les entitats que impulsen el premi, va assistir el Sr. J. Luís Ariño com a president de GRES ( Grup de Recerca en Educació Social) i el Sr. Joan Muntané per part del CEESC ( Col·legi d'Educadors i Educadors de Catalunya).

En l'acte es va fer una presentació de l'assaig premiat en la quarta edició del premi "Les altres infàncies: imatges de la infància en els dibuixos animats" a càrrec de l'autora de l'obra guardonada, la Sra. Anna Xartó que va parlar del contingut d'aquesta. A la sala van ser exposats alguns dels dibuixos dels nens i nenes que van col·laborar amb l'autora en la il·lustració del llibre.

 

Acabada la conferència es va procedir a reconèixer públicament la feina realitzada pels nens i nenes obsequiant materials de dibuix als joves participants.

El refrigeri va estar a càrrec dels alumnes de la Fundació el Llindar dedicada a la formació i ocupació laboral de joves i adolescents.

Finalment es va clausurar l'esdeveniment amb la lectura de les bases de la 5ª Edició del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster per part de la Comissió Organitzadora. El premi dotat amb 6.000 € acollirà aquells treballs que versin sobre els diferents camps d'acció educativa amb nens, adolescents i joves, en àmbits professionals com: residències, justícia juvenil, entorn de la ciutat (serveis socials, temps lliure, desenvolupament cultural), inserció social i laboral, així com sobre tècniques i metodologies educatives: dansa, treball corporal, esports, noves tecnologies, teatre, joc, etc

Els assajos hauran de remetre's a la Secretaria del CEESC, Aragó 141-143, 4º 08015 Barcelona abans del 31 d'agost de 2017.

 


5a edició del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster. Centre Cultural Tecla Sala. 24 de novembre a 18:30 hores

24/11/2016
Llegir noticia »

TAULA D'EXPERIÈNCIES EDUCATIVES AMB JOVES I NENS

08/12/2015
Llegir noticia »