PREMI INTERNACIONAL EN EDUCACI� SOCIAL JOAQUIM GRAU I FUSTER
Aquest premi que es presenta neix amb la intenció de retre un homenatge a en Joaquim Grau i Fuster com a persona i com a educador social i també als ciutadans que com ell ajuden a fer les nostres ciutats més obertes, més hospitalàries i respectuoses amb les persones que les habiten. També vol ser un homenatge als professionals que treballen en el camp de l'Educació Social i que aporten, des de la seva reflexió, noves maneres d'entendre i d'exercir la professió.
Amb el premi es pretén impulsar i motivar el treball de reflexió en el camp de l'Educació Social, i alhora contribuir a la tasca de transmissió i difusió d'experiències que ajudin a consolidar el patrimoni cultural de la professió.
Acte de lliurament de la 5a. Edició del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster. Reflexió sobre la prà ctica educativa.
El passat dijous dia 9 de novembre de 2017 a les 18'30 hores es va donar a conèixer l'obra guanyadora de la 5ª. Edició del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster al Centre Cultural Tecla Sala de la ciutat L'Hospitalet de Llobregat.
L'acte va ser presentat per la periodista Sra. Meritxell Martínez Pauné qui va agrair la participació de persones assistents. Seguidamanet, va donar la paraula als membres de la taula representada per les institucions i entitats que donen suport al Premi. Les persones que integraven la taula eren:
- Sr. Jaume Graells Veguin, regidor de Govern d'Educació de l'Ajuntament de L'Hospitalet.
- Sr. José Luis Ariño Buil, president Grup de Recerca en Educació Social. GRES.
- Sr. Joan Muntané Seuba, tresorer del Col•legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya.
- Sra. Georgina Oliva Peña, directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.
- Sr. Jesús Husillos Gutiérrez, regidor de Govern i Benestar Social de l'Ajuntament de L'Hospitalet.
- Sra. Soledad Bravo Letelier, cap de secció de gestió de recursos per el territori, Servei d'Acció Social de la Diputació de Barcelona.
L'acte va continuar amb la lectura del veredicte del Jurat del Premi, d'aquesta manera es va donar a conèixer l'obra guanyadora d'enguany, "Pràctiques restauratives en Centres de Protecció a la Infància de Catalunya, una proposta metodològica" escrita pel Sr. David Román Fernández.
Com ja es va fer anteriors edicions es va presentar una Taula d'experiències educatives amb infants i joves.
- Taller de teatre a l'Institut Europa, presentat per l'Aïda Muñoz.
- Hoquei ciutat, presentat per en Roger Barrachina.
- Princesas guerreras, presentat per la Natàlia Gómez i Mercè Juan.
Finalment i per acabar es va oferir als aproximadament 100 assistents un refrigeri a càrrec de la Fundació El Llindar.